Rakennusinvestoinnit ovat maakunnan eduksi

Heräsi kysymys, miten voisimme olla mahdollistamassa tuhansien asiakkaidemme hyvinvointia, mutta myös työllistää rakentamisen ammattilaisia ja elävöittää rakasta maakuntaamme?

Vastaus oli perin yksinkertainen –  julkiset hankkeet. Haluamme olla mukana kirittämässä ja löytämässä ratkaisuja tulevaisuuden rakentamiseen. Hankkeiden rahoittamisen ohella tärkeänä elementtinä oli, että työllistetään paikallisia toimijoita, jotta eurot jäävät omaan maakuntaan. 

Ei siis ole mitään järkeä lähteä etsimään osaamista muualta, kun se kaikki löytyy jo täältä.  Esimerkiksi Joensuun P-Asemaparkin rakentaminen työllisti yhteensä 17 paikallista yritystä – yli 40 työntekijää. Käytännössä se vastaa 220 pohjoiskarjalaisen ammattilaisen henkilötyövuotta. 

Vuodesta 2005 lähtien PKO on investoinut maakuntaamme vuosittain keskimäärin 17 miljoonaa euroa paikalliseen osaamiseen, rakentamiseen ja tavoitteeseen entistä elinvoimaisemmasta Pohjois-Karjalasta.

Haluamme, että vastuullisuus näkyy teoissamme

Rakentamisessa ja remontoinnissa vastuullisuutemme liittyy erityisesti siihen, että haluamme käyttää paikallisia rakentajia. Energiatehokkuudella minimoidaan kiinteistöjemme kulutusta ja käytämme maksimaalisen paljon uusiutuvaa energiaa - tuulivoimaa ja aurinkoenergiaa. Avasimme äskettäin Joensuussa ravintolamme Bepop Street, jossa lähes kaikki materiaalit ja kalusteet ovat kiertotalouden periaatteita noudattaen kierrätettyjä. 

Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta investoimme vahvasti tulevaisuuteen ja rakentamiseen. Tulemme menemään tämänkin kriisin yli jäsentemme kanssa.

Avainsanat

Kuvat

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä