PKO vahvistaa Joensuuta liikuntakaupunkina ja parantaa palloilulajien harjoitteluolosuhteita

Joensuussa Mehtimäen palloiluhallin rakennustyöt ovat edenneet täysin aikataulussa. Urakoitsijan on tarkoitus luovuttaa halli käyttökatselmusta varten Joensuun kaupungille marraskuussa 2021, ja hallin on tarkoitus olla käytössä vuoden 2022 alussa. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on yksi suurimmista Mehtimäen palloiluhallin rahoittajista. Osuuskaupan 500 000 euron rahoitusosuus on osaltaan varmistanut sen, että uutta palloiluhallia on päästy rakentamaan.

− Pohjoiskarjalaisten omistamana kuluttajaosuuskuntana toimimme visiomme mukaisesti kun olemme mukana hankkeessa. Meidän visio on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää, joten on luontevaa olla osaltamme mahdollistamassa Joensuuhun entistä paremmat urheilumahdollisuudet. Uusi halli sekä parantaa palloilulajien harjoittelu- ja peliolosuhteita että myös lisää harjoitteluvuorojen saatavuutta, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo. Valmistuessaan uusi 2 500 katsojan palloiluhalli vahvistaa entisestään Joensuuta liikuntakaupunkina. Palloiluhallin suunnittelussa ja rakentamisessa sekä valmistumisen jälkeisessä päivittäisessä toiminnassa tehdään monipuolista yhteistyötä alueen yrityselämän ja oppilaitosten kanssa. Palloiluhallin yritysrahoituksen toteutuminen sinetöitiin yhteistyösopimuksen allekirjoittamisella jo elokuussa 2019 ja hallin nimeksi on tulossa Motonet Areena.

− Olemme viime vuosina investoineet runsaasti kiinteistöihin ja kaupunkiympäristöön, joten täytyy antaa suuret kiitokset alueen yrityselämälle osallistumisesta kaupungin palloiluolosuhteiden kehittämiseen. Ilman yrityksien panosta ja laajaa oppilaitosyhteistyötä emme voi viedä tätä hanketta maaliin, kiteytti kaupunginjohtaja Kari Karjalainen yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa vuonna 2019. Palloiluhallihankkeen kokonaiskustannusarvio on 10,3 miljoonaa euroa. Palloiluhallin rahoittamisessa ovat avustaneet alueen yritykset keräämällä 2,7 miljoonan euron rahoituksen. Yhteistyösopimuksen myötä rahoittamassa ovat Broman Group Oy (1.000.000 euroa), Korhonen Yhtiöt Oy (500.000 euroa), Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (500.000 euroa), E. Hartikainen Oy (350.000 euroa), Ari Mononen (100.000 euroa), Heikkinen Yhtiöt Oy (50.000 euroa), Solenovo Oy (50.000 euroa), Joensuun Erä-Urheilu Oy (30.000 euroa), Computer Program Unit Oy (25.000 euroa), Rakennusliike Joen Talo Oy (25.000 euroa), Kekäle Oy (20.000 euroa), Timosen Auto Oy (15.000 euroa), Kauko E Naumanen Oy (15.000 euroa), Vatupassi Törmälä Oy (10.000 euroa) ja Antti Zitting (10.000 euroa). Mehtimäelle rakennettavan uuden palloiluhallin merkittävinä käyttäjinä ja yhteistyökumppaneina ovat myös Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria. Tilat ovat muunneltavissa arkikäytössä eri palloilulajien käyttöön. Palloiluhalli käsittää kansainvälisen tason koripallo- ja lentopallokentät sekä salibandykentän ja pedagogisen salin.

Mehtimäelle rakennettava halli lisää merkittävästi liikuntasalikapasiteettia ja tuo myös uusia mahdollisuuksia Joensuu Areenan käyttöön palloilulajien enemmän keskittyessä uusiin tiloihin.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, puh. 010 762 2026

Kuvat

Videot