Työyhteisö on PKO:n vahvin lenkki

PKO on Pohjois-Karjalan suurin yksityinen työnantaja. Meillä työskentelee noin 1500 palvelualan ammattilaista unohtamatta kaikkia niitä eri alojen ammattilaisia ja paikallisia ruoan tuottajia, joita työllistämme ja tuemme välillisesti toimintamme kautta. Mutta eihän sitä käy kiistäminen. Suuren roolin mukana tulee myös suuri vastuu.

Kaikki lähtee siitä, millainen työnantaja haluamme olla. Me päätimme olla työnantaja, jonka varaan jokainen uskaltaa rakentaa oman tulevaisuutensa. Vastuullisuudessa ei ole kuitenkaan kyse valinnasta. Hyvinvoiva työyhteisö on nimittäin myös meidän tärkein voimavaramme – kun työntekijämme voivat hyvin, myös me PKO:na voimme hyvin.

Täällä jokaisella on oikeus turvalliseen työpaikkaan ja yhdenvertaiseen kohteluun, emmekä hyväksy syrjintää tai häirintää missään muodossa. Mielestämme erinomainen työpaikka tarjoaa mahdollisuuksia onnistua niin työelämässä kuin kotonakin. Halusit sitten ottaa työurasi ensiaskeleet, kehittää osaamistasi tai edetä isompiin haasteisiin, tavoitteenamme on, että jokainen PKO:lainen voi tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja jos tilanne kotipuolessa muuttuu, joustaa työ PKO:lla sen mukana.Työ on osa elämää, ei päin vastoin.

Työ kuuluu kaikille

Maakuntamme tulevaisuus on nuorissa. Nuorten työllistäminen onkin meille kunnia asia. Työllistämme vuosittain satoja kesätyöntekijöitä, työharjoittelijoita ja työelämään tutustujia, joista monet saavat ensimmäisen kosketuksensa työelämään osuuskaupan toimipaikoissa. Samalla monissa paikoissa ilta- ja viikonloppuvuoroja tekevät nuoret ovat toiminnan ylläpitämisen elinehto. Tarjoamme työmahdollisuuksia myös erityistä tukea vaativille sekä vammaisille työntekijöille turvallisessa ja tukevassa ympäristössä.

Koska ensimmäiset kosketukset työelämään vaikuttavat tutkitusti ammatti-identiteetin syntyyn ja koko työuran onnistumiseen, haluamme varmistaa nuorillemme myönteisiä työkokemuksia ja mahdollisuuksia oppia työelämätaitoja kannustavassa ja tukevassa ympäristössä. Erinomainen työyhteisö on tasa-arvoinen ja monimuotoinen. Täällä jokainen voi olla oma itsensä. Emme esimerkiksi kysy työnhakijoiltamme ikää tai syntymävuotta työhakemuksessa, koska osaaminen, oikea asenne ja motivaatio oppia ovat mielestämme paljon ratkaisevampia tekijöitä tiellä menestykseen.

 

Kuvat